VELKÝ TŘESK Suroviny: - Pale Ale Mangrove Jack´s mladinový koncentrát 1,8kg - Sladový výtažek Pale Ale 1,7 kg Postup - 27 l vody převařit (2 hodiny času) - Ochladit na 24 °C (90 minut času) - Rehydratace kvasinek 1 hodina s postupným přídavkem mladiny Primární kvašení - 0d - 1042 - 15 - 16 °C - 1d - 1032 - 15 - 16 °C - 2d - 1023 - 15 - 16 °C - 3d - 1016 - 16 - 17 °C - 4d - 1015 - 16 - 17 °C - 5d - 1015 - 16 - 17 °C Lahvování - Lahev 3 - 4 minuty - 1l PET + 2 dropsy Sekundární kvašení - 9 dní - 20 - 21 °C Ležení - 2 týdny - 6 - 8 °C